Gezond

Sport

Op woensdagnamiddag neemt de school geregeld deel aan verschillende sportactiviteiten die meestal ingericht worden door MOEV.

Klimmen op de klimmuur van de school is steeds een hele belevenis en combineert durf, kracht, lenigheid, wederzijds vertrouwen en zin voor verantwoordelijkheid.

Laureaat schoolsport

Al ongeveer 25 jaar lang krijgt Mater Salvatoris elk jaar opnieuw de hoogste onderscheiding van de Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) – enkele jaren geleden omgedoopt tot MOEV – , voor het aanbieden van (naschoolse) sport op school. Sport beweegt je school… Dat is inderdaad letterlijk én figuurlijk te interpreteren. We zijn er terecht fier op!

Sportdag

De laatste vrijdag van september zetten de leerlingen hun beste beentje voor tijdens de sportdag. De leerlingen van het eerste jaar blijven in Kapellen en trekken naar het park. Daar worden activiteiten georganiseerd gericht op samenwerken en sport. De leerlingen van het tweede jaar trekken met de fiets naar het Peerdsbos. Daar trotseren ze een avonturenparcours en nemen ze deel aan een aantal groepsbevorderende activiteiten. De leerlingen van de tweede en derde graad kunnen dan weer kiezen uit een gevarieerd aanbod van bekende en minder bekende sporten. Voor de leerlingen is een sportdag dé gelegenheid bij uitstek om eens ‘op een andere manier’ kennis te maken met elkaar en met hun leraren.

Fietsmeerdaagse

In de maand mei trekken de leerlingen het eerste jaar er enkele dagen met de fiets op uit.
We mikken op een cocktail van sportieve, culturele en educatieve momenten waarbij het accent ligt op het actief leren, de groepssfeer en het samen beleven.
De leerkrachten stellen alles in het werk om hen een onvergetelijke ervaring te bezorgen.